Wat Te Doen in Capurganá? Ontdek La Coquerita

La Coquerita: Ontdek Een Verborgen Paradijs in Capurganá

Capurganá is op zichzelf al een klein paradijs aan de Caribische kust van Colombia. De prachtige natuur, vriendelijke locals en het feit dat het ver weg is van het massatoerisme, maken Capurganá al een unieke bestemming. Maar wist je dat Capurganá ook unieke ervaringen biedt? La Coquerita is daar één van.

La Coquerita: Een Unieke Wandelervaring

De ervaring begint al bij de route naar La Coquerita, want deze bijzondere plek is alleen te voet bereikbaar, wat de wandeling des te unieker maakt. Vanaf het strand van Capurganá wandel je ongeveer een uur langs een adembenemende kustlijn. Links van je strekt de weelderige jungle zich uit, terwijl je rechts de schitterende, helderblauwe Caribische Zee bewondert. De wandeling is een avontuur op zich, waarbij je smalle paden, obstakels, en prachtige uitzichten tegenkomt.

palmbomen in capurgana
Julian op weg naar la coquerita
Wat te doen in colombia?

Avontuurlijke route

Vanaf het strand van Capurganá ben je ongeveer een uur aan de wandel naar La Coquerita. De route begint over een groen veld met prachtige hoge palmbomen, maar al snel bevind je je op een smal pad vol obstakels. Dit maakt de wandeling zo’n unieke ervaring; je loopt echt buiten de gebaande paden! Onderweg moet je over stenen klimmen en bukken onder laaghangende takken. Elke paar meter is er iets nieuws om te bewonderen, of het nu het prachtige uitzicht over de Caribische Zee is, de rustgevende geluiden uit de jungle, of de kokosnoten langs de weg.

Natuurlijke obstakels en de mooie uitzichten

Wij houden wel van een wandeling, maar zijn geen ervaren hikers. De route naar La Coquerita is niet makkelijk, maar prima te doen! Zeker als je ervan houdt om letterlijk buiten de gebaande paden te wandelen. De route kent maar één bestemming: La Coquerita. De wandeling biedt een prachtige natuurervaring, maar is georganiseerd om veilig te kunnen bewandelen. Halverwege de route wordt aangegeven dat je op de helft bent. Dit is fijn, omdat je dan kunt besluiten om verder te wandelen of terug te keren als dat nodig is.

Voor mensen die houden van een uitdaging en avontuur is de route naar La Coquerita een geweldige ervaring. Hoewel we geen ervaren hikers zijn, vonden we de route goed te doen en zeker de moeite waard. De combinatie van de natuurlijke obstakels en de mooie uitzichten maakt deze wandeling onvergetelijk.

Wat te doen in Capurganá? Ontdek La Coquerita
Caribische zee
smalle paden onderweg naar la coquerita

Wat je Moet Weten over de Entree van La Coquerita

Het moeilijkste stuk van de route is op het einde, waar je een klim naar beneden moet maken om bij de ingang van La Coquerita te komen. Gelukkig hangen er touwen om je te helpen en extra stevigheid te bieden. Deze laatste uitdaging maakt de hele ervaring compleet en zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt een verborgen paradijs te ontdekken. De touwen bieden de nodige ondersteuning, zodat je veilig kunt afdalen en uiteindelijk kunt genieten van de prachtige omgeving van La Coquerita.

De entree van La Coquerita is 10.000 Colombiaanse pesos per persoon, wat op het moment van schrijven neerkomt op ongeveer €2,38 per persoon. Eenmaal binnen waan je je midden in de natuur op een prachtige, kleine locatie volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Dit unieke eco-vriendelijke aspect voegt een extra laag van bewondering toe aan je bezoek, omdat alles, van de inrichting tot de kunst, is gemaakt met respect voor de natuur en het hergebruik van materialen die uit de zee zijn aangespoeld.

Natuurlijke en Gerecycleerde Materialen bij La Coquerita

Op de route naar La Coquerita is de kans groot dat je veel afval tegenkomt dat vanuit de zee aan wal is gekomen. La Coquerita heeft het prachtige initiatief om zoveel mogelijk van deze materialen te recyclen. Niet alleen hangt de ingang vol met prachtige kunstwerken, maar La Coquerita zelf is ook helemaal gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen. Je drinken wordt geserveerd in een kokosnoot, en eten wordt geserveerd op een houten plank en bananenblad. Alles is met de hand gemaakt, en dat is al een bewondering op zich.

Lokale Gerechten

Na de indrukwekkende wandeling biedt La Coquerita een klein menu om bij te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Wij genoten van een kopje thee en een typisch lokaal gerecht: Patacón con Hogao. Dit gerecht bestaat uit een platgedrukte gefrituurde bakbanaan (patacón) met een smaakvolle soort tomatensaus (hogao).

Ontdek La Coquerita
zoetwaterbad

Natuurlijke Zwembaden

Zoetwater Baden

Wat La Coquerita echt bijzonder maakt, is de afgelegen ligging in de natuur en de natuurlijke zwembaden. La Coquerita heeft verschillende kleine zwembaden gevuld met water rechtstreeks uit de bergen van de jungle. Deze bieden een verfrissende plek om te ontspannen te midden van de weelderige natuur.

Piscina de los Dioses

Daarnaast is er de “Piscina de los Dioses,” letterlijk vertaald naar “zwembad van de goden”, gelegen in de Caribische Zee en gevormd door omliggende rotsen. Het is een unieke ervaring om te zwemmen in dit natuurlijke zoutwaterbad, omgeven door de zee en de jungle. De combinatie van de zoetwaterbaden en het zoutwaterbad biedt een heerlijke manier om een paar uur door te brengen en volledig tot rust te komen.

Deze natuurlijke omgeving en de mix van zwembaden maken La Coquerita een ideale plek voor ontspanning en avontuur. Of je nu geniet van het koele bergwater of je laat omringen door het warme zeewater, La Coquerita biedt een onvergetelijke zwemervaring in een prachtige setting.

Praktische Tips

Kleding en Schoenen
● Trek luchtige kleding aan, de route is warm.
● Dichte schoenen zijn een must! Het pad is niet goed te bewandelen op slippers.

Benodigdheden
● Zwemkleding (+Handoek)
● Neem voldoende water mee

Entree
● De entree is 10.000 Colombiaanse pesos per persoon. Zonder entree kom je er niet in.

Toegankelijkheid
● De route kan uitdagend zijn, houd er rekening mee dat deze minder geschikt is voor jonge kinderen of als je niet zo goed ter been bent.
● Geen huisdieren toegestaan.

About the author
Demi & Julian
¡Hola! Wij zijn Julian en Demi, en vanuit Colombia delen we verhalen en tips om je een kijkje te geven in de Colombiaanse cultuur en natuur. We brengen je dichter bij de lokale gebruiken en mooie plekken, zodat je kunt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft, zonder je huis te verlaten. Volg ons voor een authentieke kijk op het Colombiaanse leven!

Plaats een reactie

Cookieconsent met Real Cookie Banner